In deze uitlegvideo's van WiskundeAcademie zie je nog een voorbeeld van hoe je een formule opstelt bij een machtsverband:
Rekenen met machtsverbanden gaat, natuurlijk naast de algemene voorrangsregels in de wiskunde, volgens een aantal rekenregels. Die zijn als volgt:
Je kunt een getal ook meerdere keren met zichzelf vermenigvuldigen. De exponent (het kleine hoge getal) van een macht geeft aan hoe vaak het grondtal vermenigvuldigd wordt.
* De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde inhoud- enleerdoelspecificaties voor het vak wiskunde.
Ingang movie's WiskundeAcademie Op deze pagina vind je alle movie’s die gerelateerd zijn aan of verwijzen naar Pythagoras.
Berekeningen achieved de stelling Hoe je berekeningen uitvoert achieved de stelling wordt in deze theorie behandeld. (Slender leren)
Bij machtsverbanden is het belangrijk om te weten dat de constante a zowel een positieve als negatieve vorm kan aannemen, terwijl de exponent n zowel een even als oneven getal kan zijn. Je krijgt dan vier verschillende combinaties met elk een bijbehorende grafiek die er anders uitziet:
Deze site is gemaakt doorway Wiskunde.Internet. Wil je meer verdieping en wil je ook alle online video-uitwerkingen van de opgaven uit je schoolboek?
Een machtsverband is een verband waarbij een getal (a × x) steeds wordt vermenigvuldigd satisfied een n aantal keren. In principe wordt dit vertegenwoordigd doorway de volgende formule:
Wanneer je een getal satisfied zichzelf vermenigvuldigt, schrijf je Hoofdstuk 1 Machten vermenigvuldigen een kleine 2 rechtsboven het getal: kwadraat.
Movie's hulplijnen tekenen Hoe kan je een hulplijn tekenen zodat je de stelling van pythagoras kan toepassen (dhrdogterom)
De e-macht is een macht waarvan het grondgetal het getal e is. Het getal e is een wiskundige constante en het grondtal van de natuurlijke logaritme. De waarde van e is 2,71828. Het getal heet euler, verwijzend naar de ontdekker en wiskundige Leonhard Euler.
Leeromgevingen die gebruik maken van LTI kunnen Wikiwijs arrangementen en toetsen afspelen en resultaten terugkoppelen.
Vaak zit er ook een kwadraatteken op de rekenmachine. Deze kan je gebruiken bij de tweede macht en werkt hetzelfde als de wortelknop.
Procenten berekenen: hoe doe je dat Uitleg procenten en verschillende rekenopties fulfilled procenten. (video clip en document)